Βιογραφικό

Γεννημένος στην Αθήνα το 1980 ο Θοδωρής Χρηστογιάννης αγάπησε από πολύ μικρός το κόσμημα. Έτσι εγγράφεται στη σχολή αργυροχρυσοχοΐας από όπου αποφοιτεί με επιτυχία το 1999. Εκεί αποκτά τις βασικές τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων και αρχίζει να πειραματίζεται με μέταλλα και διάφορα άλλα υλικά.

Από το 2000-2005 εργάζεται ως τεχνίτης σε εργαστήρια κατασκευής κοσμημάτων για την απόκτηση της απαραίτητης εμπειρίας. Έχοντας διαμορφώσει μια ιδιαίτερη τεχνοτροπία και αισθητική ανοίγει το 2006 το δικό του εργαστήριο.

Τα θέματα και οι ήρωες της δουλειάς του είναι εμπνευσμένα από την προσωπική του ζωή με έμφαση στο συναίσθημα και στη λεπτομέρεια. Τα κοσμήματα του είναι ζωντανά: μηχανισμοί, κίνηση, χρώμα, χαραγμένες λέξεις και ονόματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Θλιμμένοι μοναχικοί πρίγκιπες που ψάχνουν το κλειδί για την ευτυχία, κοριτσάκια που θέλουν αγάπη, η κοκκινοσκουφίτσα που φλερτάρει με τον κακό το λύκο είναι μερικά από αυτά. Όλα του τα κοσμήματα είναι χειροποίητα με κύρια υλικά το ασήμι, τις ημιπολύτιμες πέτρες, τα σμάλτα, το plexy glass, το υγρό γυαλί αλλά και το τιτάνιο.

Από το 2006 συμμετέχει σε εμπορικές εκθέσεις σε γκαλερί και συνεργάζεται με επιλεγμένα μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
                        


Site created by Pixel Orange


ACME ART
Σχέδιο-Κατασκευή: Θοδωρής Χρηστογιάννης

email: